ÇAMAŞIR MAKİNESİ NASIL BAĞLANIR?

Çamaşır makinenizin yerini veya eskisini yenisiyle değiştirmeyi düşünüyorsanız çamaşır makinesi montajı hakkında bilgi sahibi olmanız gerekebilir. Beraberinde gelen bağlantı parçaları sayesinde çamaşır makinesi kurulumunu hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Hatta montajla ilgili en zor kısmın makineyi yerine yerleştirmek olduğu söylenebilir. Birkaç aşamadan oluşan kurulum işlemi için çamaşır makinesi montaj kılavuzunu yanınıza bulundurmanızda fayda var. 

  • Kurulum için doğru alanı seçin.

Evinizin durumuna göre çamaşır makinesi kurulumu için mutfak, banyo veya balkon gibi farklı yer seçeneklerine sahip olabilirsiniz. Ancak makineyi bağlayacağınız yerde sıcak ve soğuk suya erişim, tahliye borusu ve elektrik prizi gibi özelliklerin olması şart. Bunun yanında sızıntı, ses veya sallantı gibi durumlar için en risksiz bölgeyi seçmekte fayda var. 

  • Denge ayaklarını ayarlayın.

Makineyi yerine yerleştirdikten sonra ilk olarak denge ayaklarını takmanız ve ayarlamanız gerekiyor. Makinenin altındaki dört köşede yer alan bu tesviye ayakları sayesinde tamamen düz olmayan zeminlerde makineyi sağlam bir şekilde tutabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar düz bir şekilde kalibre edilmesi gereken bu ayakları saat yönünde çevirerek makineyi indirebilir, saat yönünün tersine doğru çevirerek ise yükseltebilirsiniz. Su terazisi veya el yordamıyla makineyi zemine düz bir şekilde yerleştirdiğinizden emin olduktan sonra ayaklardaki kilitleme somunlarını sıkabilirsiniz.

  • Su giriş hortumlarını bağlayın.

Çamaşır makineleri yıkama için ihtiyacı olan suyu şebekeden alıyor. Eski tip makinelerde su girişi için genellikle sıcak ve soğuk olmak üzere iki hortum bulunuyor. Yeni model makineler ise su sıcaklığını kendiliğinden ayarlayabilen tek girişli sistemlere sahip olarak üretiliyor. Hortumları önce makineye daha sonra su vanalarına bağlamanız gerekiyor. Vanalara takılan hortum başlıkları su sızıntılarını önlemek için lastik bir contaya sahip oluyor. Eğer hortumda bu parça yoksa teflon tesisat bandı kullanabilirsiniz. 

  • Su tahliye hortumunu bağlayın.

Çamaşır makinesindeki kirli suyun sağlıklı bir şekilde atılabilmesi için tahliye hortumlarını bağlarken dikkatli olmanız gerekiyor. Makinenin yanında veya arkasında bulunan gider borusuna bağlayacağınız tahliye hortumunun yerine oturduğundan emin olmalısınız. Hortumu giderin içine sonuna kadar sokabilirsiniz. Aksi halde gidecek yer bulamayan kirli sular banyonuzu basabilir.

  • Denemek için makineyi çalıştırın.

Montajı tamamladıktan sonra çamaşır makinesinin sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olmak için bir deneme çalıştırması yapmanızda fayda var. Herhangi bir sızıntı gözlemliyorsanız, bağlantı borularını iyice sıktığınızdan emin olmalısınız. Özellikle sıkma döngüsünde makinenin yanında bekleyerek denge ayaklarının doğru konumda olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. 

Montajdan sonra dikkat edilmesi gerekenler

Çamaşır makinesi montaj işleminin ardından makinenizin uzun ömürlü olmasını sağlamak için bazı kullanım talimatlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Makineye kapasitenin üzerinde çamaşır eklemeniz zamanla amortisörleri yıpratarak makinenin sallanmasına ve yürümesine sebep olabilir. Çamaşır makinesini kurduktan sonra daha sağlıklı çalışması ve kıyafetlerin iyice temizlenmesi için periyodik olarak bazı parçaların bakımlarını da yapmalısınız. Her iki üç ayda bir pompa filtresini kontrol ederek varsa tüy birikintisi, bozuk para veya düğme gibi cisimleri temizlemelisiniz. 

Özellikle kireçli suların kullanımında makinelerde biriken deterjan kalıntıları su akışını engelleyerek etkin bir performansın önüne geçiyor. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için kapı lastiğinin aralarını, deterjan haznesini ve tahliye hortumunu da sık sık temizlemeniz gerekiyor. 

Calgon’la makineniz uzun yaşar!

Su giriş hortumunu bağladığınız musluktan makinenize akan suyun yüksek ihtimalle kireçli olduğunu biliyor muydunuz? Türkiye’deki suların %83’ü kireçli sulardan oluştuğu için çamaşır makinelerinin tambur, filtre ve boru gibi kısımlarında zamanla kir, kireç ve deterjan birikimi kaçınılmaz oluyor. Bu durum zamanla kötü koku oluşumuna neden olduğu gibi verimsiz bir yıkama performansını ve yüksek enerji tüketimini de beraberinde getiriyor. 

Calgon kireç önleyici kullanarak hassas çamaşırlarınızın zarar görmesini engelleyebilir ve makinenizin uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Kir birikimi ve tortu olmaksızın temiz kokan bir çamaşır makinesine sahip olmak istiyorsanız, Calgon 3’ü 1 Arada Toz veya Calgon 3’ü 1 Arada Tablet  tablet şeklinde kullanabileceğiniz Calgon’u her yıkamada makinenize eklemeyi ihmal etmeyin.